Warning: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable in /homepages/34/d583055009/htdocs/www/flodeau.com/wp-includes/post-template.php on line 284

Sam Tisdall x StudioCarver : Fulham House

Sam Tisdall x StudioCarver : Fulham House | Flodeau.comA zinc extension and remodeling of a victorian terrace by London-based architecture practice Sam Tisdall, in collaboration with StudioCarver.

Sam Tisdall x StudioCarver : Fulham House | Flodeau.comAbout – This project extends and reconfigures a terraced house in Fulham. Positioned on a sharp bend, the house has an interesting skew to an otherwise standard Victorian plan, and a generous rear garden which widens towards the back of the plot. The rear extension adopts this geometry with sloping zinc roofs accommodating the change in width. A mix of glazed and matt white bricks were used for the rear elevation which sit alongside cedar decking, planters and white concrete steps. A frameless glass slot at upper ground level  between the rear addition and the adjoining house forms an opening between the living space and lower ground kitchen. This provides daylight to the rear of the kitchen space as well as linking the two spaces together. On the upper floors the existing building was completely reconfigured with a new staircase and an enlarged loft space with a picture window looking over the garden.

Sam Tisdall x StudioCarver : Fulham House | Flodeau.comSam Tisdall x StudioCarver : Fulham House | Flodeau.com

Sam Tisdall x StudioCarver : Fulham House | Flodeau.com

Sam Tisdall x StudioCarver : Fulham House | Flodeau.com

Sam Tisdall x StudioCarver : Fulham House | Flodeau.comSam Tisdall x StudioCarver : Fulham House | Flodeau.com

Sam Tisdall x StudioCarver : Fulham House | Flodeau.comSam Tisdall x StudioCarver : Fulham House | Flodeau.comSam Tisdall x StudioCarver : Fulham House | Flodeau.comPhotos © Richard Chivers

Leave A Comment

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

You Might Also Like